Târgu Secuiesc
Orașul Târgu Secuiesc este menționat pentru prima dată în 1407, iar în 1427 Regele Sigismund l-a declarat loc de târguri, sub numele de Târgul Turiei. În evul mediu, a fost un centru important de activități ale breslelor. O trăsătură distinctivă a orașului sunt porțile, cunoscute sub numele de curți, care marchează capătul străzilor din centrul său. În prezent, orașul găzduiește 73 de astfel de curți.
În secolul al XIX-lea și la începutul secolului al XX-lea, constructori, zidari, lăcătuși, fierari și tâmplari au lucrat pentru a reconstrui orașul după incendiul din 1834. Majoritatea clădirilor din centrul orașului au fost construite în această perioadă. Ornamentele din fier forjat, prezente pe clădirile din Piața Gábor Áron, sunt opere ale unor meșteri anonimi, cu excepția unor lucrări atribuite lăcătușilor Szabó Mózes și István (tată și fiu), conform documentelor de arhivă. De exemplu, poarta din fier forjat de la Casa de Cultură Vigadó poartă numele lui Szabó Mózes.
La sfârșitul secolului al XIX-lea, piața era dominată de clădiri în stil baroc, cu acoperișuri în formă de șold și ziduri parțial dărâmate, precum și case de lemn cu pridvoare, care treptat au dispărut din peisaj.